fbpx

U13 Fleg Liga Srbije

Subotica Gorillas šampioni U13 Fleg lige petlića Srbije

Klub američkog fudbala Subotica Gorillas postao je šampion Srbije po drugi put ove godine. Posle titule u kategoriji do 15 godina, ekipa je postala fleg prvak Srbije i u kategoriji do 13 godina.

U subotu 23. oktobra na pomoćnom terenu Bratstva održan je finalni turnir U13 Fleg lige petlića Srbije, na kojem su pored domaće ekipe Gorillas Subotica učestvovale ekipe Orlovi iz Novog Beograda, Kraljevo Royal Crowns i Indians iz Inđije.

Dečaci i devojčice iz Subotice titulu su osvojili pobedivši u polufinalu Kraljevo Royal Crowns rezultatom 41:0, da bi u finalu nadigrali Indianse sa 37:13. Indiansi su se plasirali u finale pobedom nad ekipom Orlovi Novi Beograd sa 32:18. U utakmici za treće mesto beogradski tim bio je bolji od ekipe iz Kraljeva sa 25:8.

MVP finalnog turnira bio je igrač šampiona Žarko Musicki.

„Ogroman trud, rad i maksimalni fokus na pravljenje šampionske škole američkog fudbala daje rezultata već u trećoj takmičarskoj sezoni. Hvala svim ekipama na fer i korektnoj borbi i hvala svima koji su nam pomogli oko organizacije turnira,” istakao je trener ekipe Palija Ivan.

Šampioni Srbije do 13 godina su:

Gergelj Aleksandar, Erdeljanović Nikola, Musicki Žarko, Vukov Uroš, Babić Nikola, Pavlić Tatjana, Takić Branislava, Latak Teodor, Gabor Antonio, Čemerlić Jovan, Gabrić Janko, Plenk Vanja, Konjović Stribor, Lukač Aleksa, Čemerlić Dimitrije, Aleksić Vuk, Aleksić Konstantin, Tulumović Nikola, Šarčević Marko, Mešter Tadija, Petrov Nemanja i Pivko Dalibor, kao i mladi trener Mihajlo Palija.

Izvor: saaf.rs

I kolo

III kolo

II kolo

Finalni turnir