fbpx

O KLUBU

Klub GORILLAS SUBOTICA postoji od 2018. godine, i iza sebe ima tri takmičarske sezone 2019, 2020 i 2021. godine. Do sada smo učestvovali na više takmičenja, turnira i u zvaničnim ligama Srbije, za naše uzrastne kategorije. Odigrali smo 79 utakmica, ostvarili smo 55 pobeda, i osvojili 9 medalja i pehara.

U uzrastu do 11 godina, zauzeli smo prvo mesto i osvojili zlatnu medalju za 2019. godinu , dok smo u uzrastima do 13 i 15 godina aktuelni Državni Prvaci, Šampioni Srbije za 2021 godinu.

Program našeg kluba je omladinski Flag football (Bezkontaktna varijanta Američkog) fudbala  i  Tackle (Američki fudbal sa kontaktom i opremom). Klub se bavi sključivo radom sa juniorskim kategorijama, od 7 do 19 godina.

 

Uzrasne kategorije u koje možete upisati svoje dete su :

  • U11 Fleg
  • U13 Fleg
  • U15 Fleg i Tackle
  • U17 Tackle
  • Ženski Fleg

 

Američki fudbal je jedan od retkih sportova koji mogu trenirati i igrati svi, dečaci, devojčice, momci, devojke, bez obzira na godine ili telesnu konstituciju. Razlog je taj, što ovaj sport, zbog različitih pozicija i različitih zadataka u igri pruža mogućnost treniranja i igranja svima.

Sva deca najpre u najmlađim uzrastima počinju sa Flag fudbalom, da bi od 13.  godine, po želji, prešli na Tackle fudbal, ili ostali verni Flag fudbalu, a neretko se deca takmiče u obe discipline.

Američki fudbal je sport sa najvećim rastom širom sveta. Sport koji je nekada bio rezervisan samo za Sjedinjene Americke Države, danas se igra u preko pedeset zemalja sveta i ono sto je najvažnije, Flag fudbal je postao Olimpijski sport i prvi put će biti u programu Olimpijskih igara 2028. godine.

Vizija našeg kluba je da nastavimo  promociju i približavanje našeg sporta deci i roditeljima u našem gradu, a onda kao i do sada, da najpre dobro pripremimo decu za takmičenja, i ostvarimo što bolje sportske rezultate.

Dobro došli!

Dobrodošlica predsednika kluba

Dođite i upoznajte Američki fudbal, ovaj ‘’ludi’’ i uzbudljivi sport, pun adrenalina, preokreta, taktike i dobrih poteza. Videćete, ako se ‘’zarazite’’ i zavolite ovaj sport, Americki fudbal, postaće veoma važan deo vaseg života.
Palija Ivan